Sigma Technology Innovation Challenge

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 03/12/2014
5:30 pm - 10:00 pm

Location
Sigma Technology Development Stockholm

Categories No Categories


Sigma Technology Innovation Challenge

 

CarPlay är en systemplattform från Apple som integrerar din iPhone’s appar med din bils digitala system, vilket gör det möjligt att kontrollera dem lättare. Idag kan man till exempel använda Apple Maps, streama musik från Spotify, kolla på youtube eller ringa ett samtal från sin bil.

CarPlay ingår i en teknik som just nu håller på att revolutionera bilindustrin. Idag används dessa system främst till underhållning och enklare hjälpmedel under själva körningen, men utvecklingspotentialen ses som enorm. Tänk dig att i framtiden kunna fickparkera din bil med ett knapptryck på din Iphone, eller bilar som kommunicerar med varandra genom din telefon för att undvika olyckor eller minska köbildning. CarPlay är bara en av plattformarna och Tesla är ett företag som är ledande inom den här utvecklingen, och företag som Audi och Volvo är på väg att introducera CarPlay i sina nya bilar. Detta är en utveckling vi på Sigma är väldigt intresserad av och vill vara med och påverka.

Hur kan CarPlay användas för att skapa värde och tjänster för tillverkare och transportföretag?

Sigma Technologys förslag på idéer ert team kan utgå ifrån:

– ECOdriver  – En tjänst som mäter hur ecofriendly lastbilen körs – åkaren blir belönad för ecofriendly driving.

– Larmtjänst – En avancerad larmtjänst som använder fordonets sensorer.

– Adaptiv ruttplanering – T.ex. Automatisk inbromsning eller ‘Om olycka längre fram’ ta annan väg.

– Eftermarknadshantering – När bilen har bekymmer så skickar den en varningssignal, samlar in kördata, loggar och laddar upp till en verkstad. Servicetekniker kan kolla via remote.

Egna koncept – Vi ser gärna att ni utvecklar ert eget koncept.